Fläskytterfilé

Detta är en grillad, jag glömde ta bild när jag gjorde min fläskytterfilé på stekhäll. Jag återkommer i vår, när jag plockat fram min stekhäll igen.
Detta är en grillad, jag glömde ta bild när jag gjorde min fläskytterfilé på stekhäll. Jag återkommer i vår, när jag plockat fram min stekhäll igen.

Fläskytterfilé

Kämpar du med din fläskytterfilé? Här är ett tips som du kan använda. I stället för ugn, så lägger du ytterfilén på stekhällen, och sätter över ditt lock, oh låter den befinna sig där tills du har en innertemperatur om 62 grader. Då plockar du ur ytterfilén, slår in den i folie, och låter den ligga där och vila i minst 15 minuter. Plocka sedan fram ytterfilén slanta upp den lite snyggt. Behöver den värmas, så har du med stor sannolikhet en del värme kvar på stekhällen.

Plocka i ordning en god beasås, du finner flera recept på vår systerweb, eller så tar du skyn av det som blev kvar på stekhällen, häll upp i en kastrull, tillsätt lite kryddor, och fond, så har du en underbart god sås till din fläskytterfilé. Servera med en strålande god potatisgratäng, som du givetvis gör även den på stekhällen.

Jag glömde tyvärr att ta bilder när jag fixade detta på min stekhäll. Synd, men då finns det ju anledning till att jag ska göra det en gång till.

Ingredienser Gör så här:
600 gfläskytterfilé
0,5 tsktorkad rosmarin
1 krmsalt
1 krmsvartpeppar
1 mskolivolja
1 msksmör
1 – Sätt ugnen på 90 grader.

2 – Putsa bort hinnor och senor men behåll fettkappan om den finns kvar och skär täta grunda snitt i den.

3 – Krydda med rosmarin, salt och peppar.

4 – Hetta upp en panna på hög värme och smält smör och häll i oljan.

5 – Bryn fläskytterfilén så den får fin yta. Vänd så att alla sidor får färg.

6 – Ta upp den ur pannan och lägg den i en ugnsfast form. Sätt i en stektermometer.

7 – När innertemperaturen nått 62 grader tar du ut köttet och slår in det i folie. Låt vila cirka 20 minuter.

8 – Skiva upp köttet och stek det hastigt i en het grillpanna med lite olja.

9 – Servera med potatis, bearnaisesås och en god sallad.

Ett svar på “Fläskytterfilé”

  1. Pingback: Syltgurka - gammaldags godsak. - belåten - 95

Lämna ett svar