Korv Stroganoff på stekhällen

Korv Stroganoff på Stekhällen
Korv Stroganoff på Stekhällen

Korv stroganoff Det här ska nog räknas till en klassiker. Jag har gjort den många gånger hemma i mitt kök. Nu blev det första gången på stekhällen. Redan nu kan jag avslöja att det blev, om möjligt, än bättre än hemma, låt vara något kryddstark, men det väljer man ju själv.

Korv stroganoff – Ingredienser för fyra prsoner:


I bit falukorv, jag tog en deli 500 gram
2 gula lökar
2 matskedar Tomatpure
5 deciliter vispgrädde
Ev en skvätt mjölk
1 tsk Sambal Oelek
Kryddor: svartpeppar, salt, grillkrydda, och kanske lite vitpeppar.
Olja att steka i. Ev en klick smör.

Gör din korv stroganoff så här:


Börja med att sätta igång stekhällen, och låt den bli varm. Korv stroganoff. Om du klickar på länken kommer du till ett annat recept.
Hacka löken. När stekhällen är varm, skvätta i oljan och kanske lite smör. Smöret har du mest för att lyssna, när det tystnar, så är det lagom varmt för att lägga i löken. Hacka eller strimla korven, jag föredrar små täningar, men man kan lika väl bara strimla den. När löken är någorlunda klar, skrapa upp den på kanten, och lägg korven i mitten. Låt steka så att du bryner den. När det är nästan klart, lägger du två matskedar tomatpure på stekhällen och låter det brynas en stund, det tar bort den extra syrliga smaken, och gör det lite rundare. Jag lägger Sambal Olek strax bredvid tomatpurén, så att även den får brynas lite. Blanda sedan lök tomatpuré, sambal Oelek och korv ordentligt. Häll över vispgrädde och blanda. Smaka av och krydda efter behag. Blir det för tjockt, så får man spä ut med lite mjölk, blandar man ordentligt så fungerar det utmärkt.
Servera med? Tja det råder diskussioner här. För egen del föredrar jag kokt potatis, men jag vet att det finns de som inte kan tänka sig en Stroganoff utan ris. Du står vid stekhällen, å du bestämmer. Vill du ha ett annat recept, så hittar du Raggmunk med fläsk här.
Smaklig måltid.

Ett svar på “Korv Stroganoff på stekhällen”

  1. Pingback: Lånetyper - sällsynt - 991

Lämna ett svar